Rödbetsglass med glutenfri sockerkaka
2 tim 20 min
Dessert
Efterrätt
•
En festlig dessert med glass på rödbetsjuice toppad med hallonsås och krämig vaniljyoghurt. Har du ingen glassmaskin kan du låta glass-smeten stelna i frysen istället.
Ingredienser
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
3 dl |
| 100 g | |
| 1 dl | |
|
Bovetemjöl
|
2 dl |
|
Potatismjöl
|
1 dl |
|
Mandelmjöl
|
1 dl |
|
Fiberhusk
|
2 msk |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
Rödbetsglass:
| 3 dl | |
| 3 dl | |
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
|
Äggulor
|
6 |
|
Rårörsocker
|
1 dl |
|
Rödbetsjuice
|
1 dl |
Hallonsås:
|
Hallon
|
2 dl |
|---|---|
|
Flytande honung
|
1 msk |
Vaniljyoghurt:
| 2 dl | |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Gör så här
Glutenfri sockerkaka:
Rödbetsglass:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
685 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 7,2 % | 12,2 g |
| Fett: | 50 % | 38,7 g |
| Kolhydrater: | 42,8 % | 72,1 g |