Rödbetscoleslaw

Rödbetscoleslaw

Betyg

(25 st)

Krämig slaw som får färg av rödbeta och rödkål och toppas med ost. Gör gärna salladen i förväg, men smula över osten vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g rödbetor
  • 200 g rödkål
  • ½ rödlök
  • 1 rött äpple
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala rödbetorna och riv dem grovt. Lägg dem i en sil och tryck ur så mycket vätska som möjligt. Skiva kålen tunt. Skala och hacka löken, Skär äpplet i tärningar. Blanda med majonnäs, gräddfil, alt och peppar. Smula ner hälften av osten. Låt stå i kyl minst 1 tim. Strö över resten osten vid servering. Garnera ev med färsk oregano.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem