Rödbetscoleslaw

Rödbetscoleslaw

60+ min
Krämig slaw som får färg av rödbeta och rödkål och toppas med ost. Gör gärna salladen i förväg, men smula över osten vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetscoleslaw/

Gör så här

  • Skala rödbetorna och riv dem grovt. Lägg dem i en sil och tryck ur så mycket vätska som möjligt.
  • Skiva kålen tunt. Skala och hacka löken, Skär äpplet i tärningar. Blanda rödbetor, kål, lök och äpple med majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
  • Smula ner hälften av osten. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  • Strö över resten osten vid servering. Garnera ev med färsk oregano.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Rödbetor
250 g
Rödkål
200 g
Rödlök
½
Rött äpple
1
Majonnäs
2 dl
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm