Rödbetscoleslaw

1 tim 40 min
Arbetstid: 40 min
Tillbehör
Rödbetscoleslaw

Krämig slaw som får färg av rödbeta och rödkål och toppas med ost. Gör gärna salladen i förväg, men smula över osten vid servering.

Ingredienser

Rödbetor
250 g
Rödkål
200 g
Rödlök
½
Rött äpple
1
Majonnäs
2 dl
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala rödbetorna och riv dem grovt. Lägg dem i en sil och tryck ur så mycket vätska som möjligt.
  • Skiva kålen tunt. Skala och hacka löken, Skär äpplet i tärningar. Blanda rödbetor, kål, lök och äpple med majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
  • Smula ner hälften av osten. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  • Strö över resten osten vid servering. Garnera ev med färsk oregano.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

371 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 7,6 % 6,9 g
Fett: 79,3 % 33,3 g
Kolhydrater: 13,1 % 12 g
https://www.arla.se/recept/rodbetscoleslaw/