Risottobullar med broccolisallad och rosa sås
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Låt gårdagens ljuvliga risotto ta ny form i frasiga stekta risottobullar. En god anledning att göra extra mycket risotto!
Ingredienser
Kall risotto
|
4 dl |
---|---|
Ägg
|
1 |
Ströbröd
|
1 dl |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
Salt och peppar
|
Broccolisallad:
Färsk broccoli
|
500 g |
---|---|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
2 msk |
Flingsalt
|
½ tsk |
Rosa sås:
1 dl | |
Sweet chilisås
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gör krispiga risottobollar istället för bullar: Blanda ned 1 dl riven ost i den kalla risotton och forma valnötsstora bollar. Rulla dem i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Fritera bollarna gyllenbruna i het olja.
Näringsvärden, per port
Energi:
389 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,7 g |
Protein: | 15,4 % | 14,7 g |
Fett: | 50,4 % | 22,2 g |
Kolhydrater: | 33,8 % | 32,3 g |

