Risottobullar med broccolisallad och rosa sås

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Risottobullar med broccolisallad och rosa sås

Låt gårdagens ljuvliga risotto ta ny form i frasiga stekta risottobullar. En god anledning att göra extra mycket risotto!

Ingredienser

Kall risotto
4 dl
Ägg
1
Ströbröd
1 dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Salt och peppar

Broccolisallad:

Färsk broccoli
500 g
Citron
rivet skal och saft av 1
Pressade vitlöksklyftor
2
Olivolja
2 msk
Flingsalt
½ tsk

Rosa sås:

1 dl
Sweet chilisås
½ dl

Gör så här

  • Börja med salladen och såsen.
  • Skala stammen på broccolin med en potatisskalare.
  • Dela broccolin på längden och skär sedan stammen och blommorna i diagonala, tunna skivor och låt ligga i kallt vatten ca 10 min. Vattnet gör broccolin extra krispig.
  • Blanda citron, vitlök och olivolja.
  • Låt broccolin rinna av. Häll över citrondressingen och strö över saltet. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra ca 15 min.
  • Blanda yoghurt och sweet chilisås.
  • Risottobullar.
  • Blanda risotton med ägg, smaka av och tillsätt eventuellt lite salt och peppar.
  • Häll upp ströbrödet på en flat tallrik.
  • Forma 4 stora eller 8 mindre bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet så att de plattas till samtidigt.
  • Stek bullarna i smör-&rapsolja på medelvärme 2-3 min på varje sida.
Klart!

Gör krispiga risottobollar istället för bullar: Blanda ned 1 dl riven ost i den kalla risotton och forma valnötsstora bollar. Rulla dem i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Fritera bollarna gyllenbruna i het olja.

https://www.arla.se/recept/risottobullar-med-broccolisallad-och-rosa-sas/