Risotto med taleggio
35 min
Huvudrätt
Varmrätt
Tillbehör
•
Denna klassiska italienska risotto är en hyllning till enkel, men lyxig komfortmat. Den krämiga konsistensen och den fylliga, lätt nötiga smaken från Taleggio gör risotton både elegant och mättande. Perfekt som ensamrätt när du vill unna dig något extra, men också ett fantastiskt tillbehör till kött, fisk eller rostade grönsaker. Risotton är dessutom enkel att variera med färska örter, svamp eller säsongens grönsaker och fungerar lika bra till vardagsmiddag som till helgens bjudning.
Ingredienser
|
Vatten
|
1 liter |
|---|---|
|
Kycklingbuljong
|
2 tärningar |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Arborioris
|
4 dl |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Taleggio
|
ca 160 g |
| 25 g | |
|
Citron
|
skal från 1 |
|
Citronsaft
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
585 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 11,3 % | 16,3 g |
| Fett: | 30,4 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 52,4 % | 75,5 g |