Risotto med cottage cheese

Risotto med cottage cheese

30 min Huvudrätt
Servera risotto som en läcker ensamrätt eller dryga ut med t ex grillad kyckling eller kött om ni är fler runt bordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på riset och låt det fräsa med en liten stund.
  • Späd med buljongen vartefter det kokar bort. Koka utan lock, rör då och då.
  • Skiva och skär zucchinin i strimlor. Vänd ner zucchini och sockerärtor när risotton är klar. Risotton är klar när den känns krämig.
  • Tillsätt riven ost och sist cottage cheese. Smaka av med salt och svartpeppar.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Avorioris
3 dl
Zucchini
½
Gul lök
1
Sockerärter
100 g
Vitlöksklyfta
1
ev 100 g
Grönsaksbuljong
7½ dl
250 g
Salt och peppar