Risotto – grundrecept

30 min Huvudrätt

Risotto är en krämig och god italiensk maträtt som uppskattas av många. Konsten att lyckas med risotto - välj rätt ris. Arborio eller carnaroliris passar båda utmärkt.

Provlagat av Arla Köket Provlagat av Arla Köket
Risotto – grundrecept
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

285 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 13 g
Tips:

Cheddarosten går bra att byta ut mot någon annan lagrad ost, t ex Kvibille Svecia. Rör ev ner svamp eller grönsaker, se nedan. Svamprisotto: Rör i 250 g smörfräst svamp, t ex Karl Johan svamp, portobello eller champinjoner. Sparrisrisotto: Rör ner 200 g lättkokt grön sparris i bitar. Spenatrisotto: Rör ner 250 g smörfräst bladspenat. Milanese: Rör i ½ paket saffran upplöst i lite buljong.

Ingredienser