Enkel risonisallad med solroskärnor
20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
•
&format=webp)
Risoni ser ut som ris men är faktiskt helt vanlig pasta! Den här rätten gör sig lika bra till picnic som snabblagad vardagsmiddag. Servera gärna med kycklingklubbor och en krämig sås.
Ingredienser
Risoni
|
360 g |
---|---|
Körsbärstomater
|
150 g |
Rucola
|
50 g |
Saltrostade solroskärnor
|
½ dl |
Vinägrette:
Olivolja
|
½ dl |
---|---|
Balsamvinäger
|
1 msk |
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
2 dl | |
Grillade kycklingklubbor
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1024 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,3 g |
Protein: | 26,2 % | 66,1 g |
Fett: | 46,1 % | 53,4 g |
Kolhydrater: | 27,7 % | 69,8 g |

