Risgrynspudding
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
•
Risgrynspudding kryddad med kardemumma och vanilj är en underbar variant på julens gröt. Servera denna gudomligt goda risgrynspudding som dessert eller till lyxfrukost. Toppa din risgrynspudding med lättvispad grädde, brända mandlar och hallon eller körsbär.
Ingredienser
|
Risgrynsgröt
|
5 dl |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
|
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Ägg
|
4 |
|
Sötmandel
|
2 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vatten
|
½ dl |
Till servering:
|
Färska hallon
|
125 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1- 2 msk |
| 2 dl |
Gör så här
Brända mandlar:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
578 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 9,3 % | 13,3 g |
| Fett: | 57,5 % | 37,6 g |
| Kolhydrater: | 33,2 % | 47,2 g |