Risgrynsgröt med saffran
20 min
Efterrätt
Förrätt
•
En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.
Ingredienser
|
Färdig risgrynsgröt
|
500 g |
|---|---|
|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
|
Hett vatten
|
1 msk |
|
Pistagenötter
|
|
|
Malen kanel
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.
Näringsvärden, per port
Energi:
107 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 15,2 % | 4 g |
| Fett: | 21,6 % | 2,6 g |
| Kolhydrater: | 63,2 % | 16,6 g |