Risgrynsgröt med saffran

20 min Förrätt
Risgrynsgröt med saffran

En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.

Ingredienser

Färdig risgrynsgröt
500 g
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Hett vatten
1 msk
Pistagenötter
Malen kanel

Gör så här

  • Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund.
  • Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning.
  • Servera med hackade pistagenötter eller kanel.
Markera receptet som tillagat

När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.

Näringsvärden, per port

Energi:

107 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,1 g
Protein: 15,2 % 4 g
Fett: 21,6 % 2,6 g
Kolhydrater: 63,2 % 16,6 g
https://www.arla.se/recept/risgrynsgrot-med-saffran/