Ris- och grönsakspaj

Ris- och grönsakspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Laga den här goda vegetariska pajen fylld med med ris, fänkål, zucchini, paprika, och basilika. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • blandad grönsallad

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt riset och koka 8 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen. Rör ner 1 msk av smöret och rör om tills smöret har smält.
  3. Skala och hacka löken. Ansa och skär fänkålen i bitar. Skär zucchinin och paprikan i bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och fänkål i 2 msk av smöret i en stekpanna ca 10 min tills allt är mjukt. Höj värmen, tillsätt zucchinin och stek ytterligare några min tills zucchinin är mjuk.
  5. Dra av från värmen och tillsätt paprikan och spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vispa upp äggen i en bunke och blanda ner ris, grönsaker, basilika och gratängost. Häll blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  7. Klick ut 2 msk smör på toppen och smula över puck creamy white. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills osten gyllenbrun. Servera med en sallad.

Skriv ut

Källa: