Ris- och grönsakspaj

Ris- och grönsakspaj

50 min Huvudrätt
Laga den här goda vegetariska pajen fylld med med ris, fänkål, zucchini, paprika, och basilika. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ris-och-gronsakspaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt riset och koka 8 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen. Rör ner 1 msk av smöret och rör om tills smöret har smält.
  • Skala och hacka löken. Ansa och skär fänkålen i bitar. Skär zucchinin och paprikan i bitar.
  • Fräs lök, vitlök och fänkål i 2 msk av smöret i en stekpanna ca 10 min tills allt är mjukt. Höj värmen, tillsätt zucchinin och stek ytterligare några min tills zucchinin är mjuk.
  • Dra av från värmen och tillsätt paprikan och spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  • Vispa upp äggen i en bunke och blanda ner ris, grönsaker, basilika och gratängost. Häll blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Klick ut 2 msk smör på toppen och smula över puck creamy white. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills osten gyllenbrun. Servera med en sallad.
Klart!
Energi:

680 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Vatten
1 liter
Salt
2 tsk
Rundkornigt ris
2 dl
5 msk
Gul lök
1
Pressade vitlöksklyftor
2
Fänkål
1
Zucchini
2
Grillad paprika i olja
2
Hackad färsk basilika
2 dl
Babyspenat
100 g
Salt och svartpeppar
Ägg
4
150 g
150 g
Till servering:
Blandad grönsallad