Rika riddare med äppelsalsa och kardemummagrädde

Rika riddare med äppelsalsa och kardemummagrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Barnsligt god efterrätt som har fått en vuxnare smak med chili och ingefära. Använd gärna vetebröd som är några dagar gammalt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor

Gör så här

Gör så här

Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 cm stora. Kärna ur chilin och skär den i små bitar. Lägg äpple, ingefära, chili och råsocker i en kastrull. Koka ca 15 min tills äpplena är mjuka, tillsätt lite vatten om det behövs. Rör om ett par gånger under tiden. Vänd ner russinen och låt svalna. Vispa samman ägg och mjölk. Lägg brödskivorna i blandningen och låt ligga ett par minuter. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Vispa grädde och florsocker lätt och smaksätt med kardemumma.Servera riddarna nystekta med äppelsalsa och kardemummagrädde. Garnera ev med citronmeliss.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 800 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa: