Restfest – tacopaj på tortillabröd

35 min Matlåda
Restfest – tacopaj på tortillabröd

Denna smakrika tacopaj är en härlig fusion av mexikanska smaker och klassisk paj. Tortillabröd får agera pajdeg som fylls med med en krämig blandning av paprika, svarta bönor, majs och kryddor. Toppad med en fräsch koriander- och limecrème fraiche är denna paj både mättande och full av smak. Perfekt för en middag med familj eller vänner, och ett roligt sätt att njuta av tacos på ett nytt sätt!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Nytt

Ingredienser

Röd paprika
1
Svarta bönor, ca 230 g
3 dl
1 msk
Frysta majskorn
2 dl
Taco kryddmix
3 msk
Vatten
½ dl
Mellanstora tortillabröd
4

Topping:

Gurka
½
Tomater
2
Liten rödlök
1
1 dl
Färsk koriander
½ kruka
Lime
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 210°C eller 190°C varmluft.
  • Strimla paprikan. Skölj bönorna i en sil och låt rinna av.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs paprika, bönor och majs med tacokrydda ca 3 min. Häll på vattnet och låt det koka in.
  • Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med tortillabröden: halvera tre av bröden och lägg omlott längs kanterna. Lägg det fjärde brödet i mitten.
  • Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost. Fördela bönröran i formen och häll äggstanningen över.
  • Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min, tills ytan fått fin färg.
  • Tärna gurkan och skär tomaterna i klyftor. Skala och och skiva löken tunt.
  • Toppa den färdiga pajen med grönsaker, crème fraiche, koriander och limeklyftor. Servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

473 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,8 g
Protein: 20,3 g
Kolhydrater: 48,3 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/restfest--tacopaj-pa-tortillabrod/