Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Betyg

(135 st)

Sätt guldkant på fredagsmyset genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit – tacopaj. Här i en vegetarisk variant.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 1 sötpotatis, ca 300 g
  • 2 paprikor i olika färg
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja original flytande matfett
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk svartpeppar

Topping

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill 225°. Hacka ihop smör, mjöl, kvarg och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 30 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Skala och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och kryddor. Grilla ca 15 min tills grönsakerna har fin färg, rör om då och då. Ändra till över- och undervärme i ugnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll av ev vätska från grönsakerna och lägg dem i pajskalet. Blanda samman crème fraiche, kvarg, tacokrydda och chilisås. Bred ut blandningen över grönsakerna. Lägg på ost och tomater. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills pajen har fått fin färg. Servera med en sallad.

Näringsvärden, per Per portion

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem