Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(177 st)

1 tim

Sätt guldkant på fredagsmyset genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit – tacopaj. Här i en vegetarisk variant.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Topping

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör, mjöl, kvarg och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 30 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Sätt ugnen på grill 225°.
  2. Skala och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och kryddor. Grilla ca 15 min tills grönsakerna har fin färg, rör om då och då.
  3. Ändra till över- och undervärme i ugnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Häll av ev vätska från grönsakerna och lägg dem i pajskalet. Blanda samman crème fraiche, kvarg, tacokrydda och chilisås. Bred ut blandningen över grönsakerna. Lägg på ost och tomater.
  5. Lägg på ost och tomater. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills pajen har fått fin färg. Servera med en sallad.

Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per Per portion

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag