Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

1 tim
Buffé
Går att frysa
Sätt guldkant på fredagsmyset genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit – tacopaj. Här i en vegetarisk variant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Visa den {klassiska} varianten
https://www.arla.se/recept/tacopaj-med-sotpotatis-och-gronsaker/

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl, kvarg och salt till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 30 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på grill 225°.
  • Skala och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och kryddor.
  • Grilla ca 15 min tills grönsakerna har fin färg, rör om då och då.
  • Ändra till över- och undervärme i ugnen.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Häll av ev vätska från grönsakerna och lägg dem i pajskalet.
  • Blanda samman crème fraiche, tacokrydda och chilisås. Bred ut blandningen över grönsakerna. Lägg på ost och tomater.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills pajen har fått fin färg.
  • Servera med en sallad.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Energi:

535 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Pajdeg
75 g
Vetemjöl
2½ dl
½ dl
Salt
½ tsk
Rostade grönsaker:
Sötpotatis, ca 300 g
1
Rödlök
1
Zucchini, ca 300 g
1
Paprikor i olika färger
2
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
½ tsk
Fyllning:
2 dl
Taco kryddmix
3 msk
Chilisås
2 msk
150 g
Kvist körsbärstomat
1