Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rårörd hallonsaft
Rårörd hallonsaft
30 min
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Hallonsaft av solmogna hallon blir till den allra godaste saft du kan tänka dig. De överblivna resterna av hallon passar utmärkt i fil eller yoghurt till frukost.
Andra liknande recept
Sockerlag
(24)
Budget
45 min
Lemonad
(58)
Svartvinbärssaft
(14)
30 min
Rabarbersaft
(237)
60+ min
Flädersaft
(96)
Fler recept
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Skölj bären, mosa dem och tillsätt citronsyran och sockret.
Låt stå övertäckt i kyl ett dygn. Rör om då och då.
Häll hallonmassan i en sil och låt det rinna igenom, pressa med en slev eller slickepott för att underlätta.
Häll saften i väl rengjorda flaskor. Förvara kallt. Håller i kyl ca en vecka.
Klart!
Ingredienser
Hallon
1 kg
Citronsyra
2 tsk
Strösocker
500 g
Andra liknande recept
Sockerlag
(24)
Budget
45 min
Lemonad
(58)
Svartvinbärssaft
(14)
30 min
Rabarbersaft
(237)
60+ min
Flädersaft
(96)
Vinbärssaft
(260)
Budget
10 min
Saftsås
(16)
Budget
Körsbärssaft
(28)
1 tim
Rabarberlemonad
(22)
10 min
Äpplejuice med mynta och lime
(9)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum