Råraka med kallrökt lax

30 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Råraka med kallrökt lax

Krispiga rårakor toppade med len lax och krämig crème fraiche. Perfekt att servera som huvudrätt med en krispig spenatsallad.

Ingredienser

Bakpotatisar
4
3 msk
Babyspenat
65 g
Kallrökt lax
200 g
2 dl
Citron
1
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Rapsolja
1 msk

Gör så här

  • Skala och riv potatisen grovt. Salta och peppra.
  • Stek rårakor på medelhög värme i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Blanda spenaten med saft av ½ citron och lite olja. Salta och peppra.
  • Servera med kallrökt lax, crème fraiche, spenatsallad och citronklyfta att pressa över.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/raraka-med-kallrokt-lax/