Rårakor med cottage cheese

Rårakor med cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Klassisk svensk husmanskost. Cottage cheese och purjolök är supergoda tillbehör till rårakorna.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala potatis och lök. Riv potatisarna fint. Riv eller hacka löken fint. Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek 2-3 min per sida tills de är gulbruna och frasiga. Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad rödlök.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag