Rårakor med cottage cheese

Rårakor med cottage cheese

20 min Huvudrätt
Klassisk svensk husmanskost. Cottage cheese och purjolök är supergoda tillbehör till rårakorna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala potatis och lök. Riv potatisen fint. Riv eller hacka löken fint.
  • Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar.
  • Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt.
  • Stek 2-3 min per sida tills de är gulbruna och frasiga.
  • Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad rödlök.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Potatis
ca 300 g
Gul lök
ca 200 g
Ägg
2
Salt
1 krm
Peppar
1 krm
250 g
Rödlök
½