Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Huvudrätt Lunch Middag
Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.

Ingredienser

Rårakor på rotfrukter:

Potatis
450 g
Morötter
2
Palsternackor
2
Potatismjöl
1 msk
Salt
1 tsk
25 g

Picklad blomkål:

Blomkålshuvud ca 250 g
½
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Hackad färsk dill
½ dl
Varmrökt lax
300 g
1 dl

Gör så här

  • Börja med picklad blomkål. Skär blomkålen i små bitar, ca 1x1 cm stora.
  • Blanda ättika, socker och vatten. Lägg ner blomkålen i lagen och låt dra minst 2 tim. Häll av lagen och blanda blomkålen med dillen innan servering.
  • Skala och riv potatis, morot och palsternacka. Blanda med potatismjöl och salt. Stek små rårakor i smör, ca 2 min på varje sida.
  • Toppa varje råraka med en klick yoghurt, picklad blomkål. Servera med varmrökt lax.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/rarakor-pa-rotfrukter-med-varmrokt-lax/