Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.
Ingredienser
Rårakor på rotfrukter:
|
Potatis
|
450 g |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Palsternackor
|
2 |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 25 g |
Picklad blomkål:
|
Blomkålshuvud ca 250 g
|
½ |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|---|---|
|
Varmrökt lax
|
300 g |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
491 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 18 % | 21,7 g |
| Fett: | 35 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 47 % | 56,8 g |