Rårakor med löjrom
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Krispiga rårakor toppade med lyxig löjrom, finhackad rödlök, krämig smetana och citron. Detta är en riktigt lyxig rätt. Välj hur stora du vill ha dina rårakor. Det är fint att steka små rårakor och servera dem som lyxigt tilltugg. Stek dina rårakor i rikligt med smör.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
ca 100 g | |
Potatis
|
1 kg |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
2 dl | |
Löjrom
|
80 g |
Rödlök, finhackad
|
1 |
Fint skuren färsk gräslök
|
½ dl |
Citron, i klyftor
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
613 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,6 g |
Protein: | 7,3 % | 11 g |
Fett: | 61,3 % | 42,5 g |
Kolhydrater: | 31,4 % | 47,4 g |

