Råraka med kantareller
Nytt

Råraka med kantareller

40 min Huvudrätt Förrätt Mellanmål
Krispig råraka är aldrig fel att bjuda på. Denna råraka är toppad med cottage cheese smaksatt med lök, smörstekta kantareller, forellrom och örter. En fröjd att servera till sensommarens alla kalas!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/raraka-med-kantareller/

Gör så här

  • Tvätta och grovriv potatisen. Blanda den med salt. Pressa bort så mycket vätska som möjligt. Smält smöret och blanda med potatisen.
  • Ansa svampen. Stek svampen en stund i het stekpanna utan fett. Tillsätt sedan smör och stek svampen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  • Hetta upp rikligt med smör- & rapsolja i stekpannan. Klicka ut potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så rårakan blir tunn. Stek på hög värme ca 2 min per sida. De ska få fin färg och bli krispiga.
  • Toppa krispiga rårakor med cottage cheese, smörstekta kantareller, forellrom och örter.
Klart!
Energi:

469 kcal

Fiber: 6,4 g
Protein: 15,5 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 27,5 g

Ingredienser

Potatis
900 g
Salt
1 tsk
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Kantareller
200 g
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Salt och svartpeppar
Till servering:
250 g
Forellrom
50 g
Dillvippor
Fint skuren färsk gräslök
4 msk
Ätbara blommor