Rårakor
Förrätt
Huvudrätt
Mellanmål
•
Krispiga rårakor kan toppas med flera olika godsaker. Om det är vardagsmiddag med bacon och lingon, till festligare tillfällen med krämig smetana, räkor och forellrom. Eller varför inte en smakrik vegetarisk råraka med ädelost, svamp och nötter. Stek dina rårakor i rikligt med smör.
Ingredienser
| ca 100 g | |
|
Potatis
|
1 kg |
|
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Skalade räkor
|
100 g |
|
Schalottenlök, finhackad
|
1 |
|
Smörgåskrasse
|
|
|
Citron, i klyftor
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
600 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 6,9 % | 10,2 g |
| Fett: | 62,2 % | 42,2 g |
| Kolhydrater: | 30,9 % | 45,7 g |