Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm
Efterrätt
•

Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan - den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.
Ingredienser
4½ dl | |
Mörk choklad
|
300 g |
Ljus choklad
|
300 g |
Vit choklad
|
300 g |
Rostad krisp:
Hackade hasselnötter
|
½ dl |
---|---|
Pumpakärnor
|
2 msk |
Solroskärnor
|
1 msk |
Florsocker
|
1 msk |
Vaniljkräm
Vaniljstång
|
1 |
---|---|
1 dl | |
1 dl | |
Florsocker
|
2 msk |
Hallon
|
|
---|---|
Citronmeliss
|
Gör så här
Terrinen går utmärkt att frysa.
Näringsvärden, per port
Energi:
400 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 30 g |

