Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Efterrätt
Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan - den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.

Ingredienser

4½ dl
Mörk choklad
300 g
Ljus choklad
300 g
Vit choklad
300 g

Rostad krisp:

Hackade hasselnötter
½ dl
Pumpakärnor
2 msk
Solroskärnor
1 msk
Florsocker
1 msk

Vaniljkräm

Vaniljstång
1
1 dl
1 dl
Florsocker
2 msk
Hallon
Citronmeliss

Gör så här

  • Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form ca 1 ½ liter och låt stelna.
  • Värm 1 ½ dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna.
  • Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Låt terrinen stå över natten så att den stelnar ordentligt.
  • Rosta nötter, pumpa- och solroskärnor i en torr varm stekpanna ca 5 min. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt.
  • Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till krämig konsistens.
  • Skär skivor av terrinen med varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad krisp och hallon. Garnera med citronmeliss.
Klart!

Terrinen går utmärkt att frysa.

Näringsvärden, per port

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/randig-chokladterrin-rostad-krisp-och-vaniljkram/