Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm
•
Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan - den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.
Ingredienser
| 4½ dl | |
|
Mörk choklad
|
300 g |
|
Ljus choklad
|
300 g |
|
Vit choklad
|
300 g |
Rostad krisp:
|
Hackade hasselnötter
|
½ dl |
|---|---|
|
Pumpakärnor
|
2 msk |
|
Solroskärnor
|
1 msk |
|
Florsocker
|
1 msk |
Vaniljkräm
|
Vaniljstång
|
1 |
|---|---|
| 1 dl | |
| 1 dl | |
|
Florsocker
|
2 msk |
|
Hallon
|
|
|---|---|
|
Citronmeliss
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Terrinen går utmärkt att frysa.
Näringsvärden, per skiva
Energi:
397 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per skiva | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 5,2 % | 5,1 g |
| Fett: | 68,3 % | 30,7 g |
| Kolhydrater: | 26,5 % | 25,9 g |