Ramengröt
25 min
Huvudrätt
Lunch
•
Är du ett stort fan av ramen? Du får du inte missa denna fusion mellan gröt och ramen. Koka en havregrynsgröt smaksatt med miso och kycklingbuljong. Toppa med klassiska ramentoppings så som krämigt ägg, svamp, koriander och salladslök. Som en ramen fast mycket snabbare!
Ingredienser
|
Fiberhavregryn
|
2 dl |
|---|---|
|
Havregryn
|
2 dl |
|
Vatten
|
8 dl |
|
Misopasta
|
½ msk |
|
Kycklingbuljong
|
1 tärning |
Chilismör:
| 25 g | |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Japansk soja
|
1 msk |
Till servering:
|
Skogschampinjoner
|
200 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Ägg, medium
|
2 |
|
Salladslökar
|
2 |
|
Färsk koriander
|
1 knippe |
|
Furikake eller rostade sesamfrön
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
296 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 14 % | 10,2 g |
| Fett: | 49,5 % | 16,6 g |
| Kolhydrater: | 36,5 % | 26,6 g |