Ramengröt

25 min Huvudrätt Lunch
Ramengröt

Är du ett stort fan av ramen? Du får du inte missa denna fusion mellan gröt och ramen. Koka en havregrynsgröt smaksatt med miso och kycklingbuljong. Toppa med klassiska ramentoppings så som krämigt ägg, svamp, koriander och salladslök. Som en ramen fast mycket snabbare!

Ingredienser

Fiberhavregryn
2 dl
Havregryn
2 dl
Vatten
8 dl
Misopasta
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning

Chilismör:

25 g
Sambal oelek
1 msk
Japansk soja
1 msk

Till servering:

Skogschampinjoner
200 g
1 msk
Ägg, medium
2
Salladslökar
2
Färsk koriander
1 knippe
Furikake eller rostade sesamfrön
2 msk

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och koka ihop i 5 min till en krämig gröt.
  • Chilismör: Bryn smöret. Smaka av med sambal oelek och soja.
  • Kvarta svampen och stek den gyllene i smör.
  • Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka i 6,5 min. Skölj under kallt vatten, skala och halvera. Skiva salladslöken tunt.
  • Lägg upp gröten i fyra skålar. Toppa med svamp, ägghalva, salladslök, koriander och furikake.
  • Ringla över chilismör precis innan servering.
Klart!
https://www.arla.se/recept/ramengrot/