Räkwok

Räkwok

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Smaksätt räkorna med en härlig kryddblandning. En klick matyoghurt svalkar lent mot kryddorna.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 150 g färsk haricots verts
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk vetemjöl
  • ca 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 kruka färsk koriander

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala räkorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna squashen. Skölj och snoppa bönorna om färska används. Hetta upp smör och olja i en wok eller stor stekpanna. Woka grönsakerna i ca 4 min under omrörning. Tillsätt kryddorna. Rör ut vetemjölet i matyoghurten och rör ner i woken. Låt koka upp och blanda i räkorna. Grovhacka koriandern och strö över woken.

Tips:

Koriander kan bytas ut mot persilja.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag