Räkwok

Räkwok

Betyg

(15 st)

Smaksätt räkorna med en härlig kryddblandning. En klick matyoghurt svalkar lent mot kryddorna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 150 g färsk haricots verts
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk vetemjöl
  • ca 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Skala räkorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna squashen. Skölj och snoppa bönorna om färska används. Hetta upp smör och olja i en wok eller stor stekpanna. Woka grönsakerna i ca 4 min under omrörning. Tillsätt kryddorna. Rör ut vetemjölet i matyoghurten och rör ner i woken. Låt koka upp och blanda i räkorna. Grovhacka koriandern och strö över woken.

Tips:

Koriander kan bytas ut mot persilja.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem