Räkwok

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Räkwok

Smaksätt räkorna med en härlig kryddblandning. En klick matyoghurt svalkar lent mot kryddorna.

Ingredienser

Räkor med skal
600 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Zucchini
1
Färsk haricots verts
150 g
1 msk
Olja
1 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Majsstärkelse
2 tsk
2 dl
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Skala räkorna.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchinin.
  • Skölj och snoppa bönorna om färska används.
  • Hetta upp smör och olja i en wok eller stor stekpanna. Woka grönsakerna ca 4 min under omrörning. Tillsätt kryddorna.
  • Rör ut majsstärkelsen i matyoghurten och rör ner i woken. Låt koka upp och blanda i räkorna.
  • Grovhacka koriandern och strö över woken.
Klart!

Koriander kan bytas ut mot persilja.

https://www.arla.se/recept/rakwok/