Räksallad med grapefrukt

Räksallad med grapefrukt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Härlig grapefruktsmak i en mättande och ljuvlig räksallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 dl dinkelvete
  • grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 1 blodgrape
  • 1 liten rödlök
  • 2 avokado
  • 4 dl ärtskott

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Koka dinkelvetet i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna och rör ner olivolja. Skala räkorna. Skala grapefrukten med kniv och skär fruktköttet i små bitar. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skala avokado och skär i bitar. Varva alla ingredienser på ett stort fat. Rör ihop dressingen och ringla lite över salladen. Servera resten till.

Tips:

Ärtskott kan bytas ut mot rucola.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem