Räkröra med pepparrot

Räkröra med pepparrot

Betyg

(41 st)

Lättlagad räkröra med välsmakande sting av pepparrot och cayennepeppar. Perfekt röra att bjuda till tilltugg eller på ett gott bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g skalade räkor
  • ½ rödlök
  • 2 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 70 g stenbitsrom
  • ½ dl hackad färsk dill
  • ½ dl riven pepparrot
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till räkröran. Smaka av med salt. Servera genast t ex i bakad potatis, på en toast eller varför inte testa Bakad rotselleri? 1 rotselleri, ca 800g, salt, 1/2 dl Arla® Smör-&rapsolja. Sätt ugnen på 200°. Rengör och tvätta rotsellerin väl, skär bort det grova på toppen. Ställ den i en ugnssäkerform, salta och pensla med smör- &rapsolja. Baka ca 50 min tills den är helt mjuk. Dela rotsellerin i bitar och servera med räkröran.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem