Räkomelett
Brunch
Lunch
Middag
•
Fyll en lättlagad ugnsomelett med räkstuvning smaksatt med dill, citron och cayennepeppar. Räkomelett är en perfekt lunchrätt, servera den då gärna med en god sallad.
Ingredienser
Ugnsomelett:
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Ägg
|
8 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Räkstuvning:
|
Skalade räkor
|
150 g |
|---|---|
|
Salladslökar
|
4 |
| 1 msk | |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
| 2½ dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Fint skuren gräslök
|
4 msk |
|---|
Gör så här
Räkstuvning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
372 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 27,2 % | 24,9 g |
| Fett: | 57,6 % | 24,2 g |
| Kolhydrater: | 15,2 % | 13,9 g |