Räkcheesecake
1 tim
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
En festlig variant av cheesecake toppad med färska räkor. Passar utmärkt att servera på kräftskivan, till studenten eller som en fin förrätt.
Ingredienser
Botten:
| 100 g | |
|
Kavring
|
250 g |
Fyllning:
|
Gelatinblad
|
5 |
|---|---|
| 450 g | |
| 2 dl | |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Rödlök
|
½ |
|
Röd stenbitsrom
|
½ burk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
Topping:
|
Skalade räkor
|
250 g |
|---|---|
|
Röd stenbitsrom
|
½ burk |
|
Finskuren färsk gräslök
|
2 msk |
|
Finhackad rödlök
|
2 msk |
|
Citron
|
½ |
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.
Näringsvärden, per bit
Energi:
295 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 11,8 % | 8,6 g |
| Fett: | 69,3 % | 23,1 g |
| Kolhydrater: | 18,9 % | 13,7 g |