Räkcheesecake
1 tim
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
En festlig variant av cheesecake toppad med färska räkor. Passar utmärkt att servera på kräftskivan, till studenten eller som en fin förrätt.
Ingredienser
Botten:
100 g | |
Kavring
|
250 g |
Fyllning:
Gelatinblad
|
5 |
---|---|
450 g | |
2 dl | |
Färsk dill
|
1 kruka |
Rödlök
|
½ |
Röd stenbitsrom
|
½ burk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Topping:
Skalade räkor
|
250 g |
---|---|
Röd stenbitsrom
|
½ burk |
Finskuren färsk gräslök
|
2 msk |
Finhackad rödlök
|
2 msk |
Citron
|
½ |
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.
Näringsvärden, per bit
Energi:
295 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 11,8 % | 8,6 g |
Fett: | 69,3 % | 23,1 g |
Kolhydrater: | 18,9 % | 13,7 g |

