Ragu bianco
35 min
Huvudrätt
•
Ragu bianco är en köttfärssås som är kokad med mjölk istället för med tomater. Den innehåller den klassiska soffritton som består av lök, selleri och morot. Sedan har vi smaksatt denna ragu bianco med salvia, rosmarin och citron. Mums!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
756 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 33 g |
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Morot
|
1 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
25 g | |
Nötfärs
|
500 g |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Torkad salvia
|
1 tsk |
5 dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
25 g | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Spaghetti
|
300 g |
---|---|
Färska örter, t ex basilika, timjan, salvia
|
|
Falbygdens® Pecorino romano
|
100 g |