Raclette med vitost

Raclette med vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Raclette är både en maträtt och den schweiziska ost på komjölk som används till rätten. Här använder vi vitost som smälts i ugnen istället för i raclettejärn – det går också bra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • potatisar
  • syltlökar
  • cornichons
  • rädisor

Gör så här:

Gör så här:

Koka potatisen med skalen på. Skär osten i bitar. Tillaga i raclettejärn eller i 200° varm ugn tills osten smält och börjar bubbla. Servera genast med tillbehören.

Tips:

Byt ut de traditionella tillbehören mot oliver, skivad rödlök, stekta eller grillade skivor av aubergine, avokado, ljust surdegsbröd och citronklyftor att pressa över den smälta osten. Cornichons kan bytas ut mot ättiksgurka.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem