Raclette med vitost

Raclette med vitost

20 min
Huvudrätt
Raclette är både en maträtt och den schweiziska ost på komjölk som används till rätten. Här använder vi vitost som smälts i ugnen istället för i raclettejärn – det går också bra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/raclette-grill-cheese/

Gör så här

  • Koka potatisen med skalen på.
  • Skär osten i bitar.
  • Tillaga i raclettejärn eller i 200° ugn eller 190° varmluft, tills osten smält och börjar bubbla.
  • Servera genast med tillbehören.
Klart!

Byt ut de traditionella tillbehören mot oliver, skivad rödlök, stekta eller grillade skivor av aubergine, avokado, ljust surdegsbröd och citronklyftor att pressa över den smälta osten. Cornichons kan bytas ut mot ättiksgurka.

Ingredienser

Tillbehör:
Potatisar
Syltlökar
Cornichons
Rädisor