Råbiff med kapriskräm
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Förrätt
Huvudrätt
•
Råbiff är en klassisk och väldigt god rätt som serveras antingen som förrätt eller som varmrätt med nyfriterad potatis.
Ingredienser
|
Benfritt nötkött, t ex oxfilé eller flankstek
|
400 g |
|---|---|
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Svartpeppar
|
Kapriskräm:
|
Kapris
|
4 msk |
|---|---|
| ½ dl | |
|
Majonnäs
|
½ dl |
|
Dijonsenap
|
½ msk |
|
Svartpeppar
|
Till servering:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Inlagd rödbeta
|
1 |
|
Äggulor
|
4 |
|
Vattenkrasse
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skär köttet i tunna skivor och frys det en stund. Då är det enklare att skära i små fina tärningar.
Näringsvärden, per port
Energi:
315 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 29,1 % | 22,6 g |
| Fett: | 67,3 % | 24 g |
| Kolhydrater: | 3,6 % | 2,8 g |