Råbiff med kapriskräm

45 min
Arbetstid: 45 min
Förrätt Huvudrätt
Råbiff med kapriskräm

Råbiff är en klassisk och väldigt god rätt som serveras antingen som förrätt eller som varmrätt med nyfriterad potatis.

Ingredienser

Benfritt nötkött, t ex oxfilé eller flankstek
400 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar

Kapriskräm:

Kapris
4 msk
½ dl
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
½ msk
Svartpeppar

Till servering:

Schalottenlökar
2
Inlagd rödbeta
1
Äggulor
4
Vattenkrasse
1 dl

Gör så här

  • Hacka kaprisen till krämen och rör ihop med övriga ingredienser i en skål. Ställ kallt.
  • Skär köttet i mindre bitar och finhacka det. Blanda med salt och svartpeppar. Forma köttet till fyra biffar.
  • Skala och finhacka löken. Tärna rödbetan. Toppa råbiffen med äggula och servera med lök, rödbetor, kapriskräm och vattenkrasse.
Markera receptet som tillagat

Skär köttet i tunna skivor och frys det en stund. Då är det enklare att skära i små fina tärningar.

Näringsvärden, per port

Energi:

315 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 29,1 % 22,6 g
Fett: 67,3 % 24 g
Kolhydrater: 3,6 % 2,8 g
https://www.arla.se/recept/rabiff-med-kapriskram/