Råbiff med kapriskräm
45 min
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Råbiff är en klassisk och väldigt god rätt som serveras antingen som förrätt eller som varmrätt med nyfriterad potatis.
Ingredienser
Benfritt nötkött, t ex oxfilé eller flankstek
|
400 g |
---|---|
Salt
|
¾ tsk |
Svartpeppar
|
Kapriskräm:
Kapris
|
4 msk |
---|---|
½ dl | |
Majonnäs
|
½ dl |
Dijonsenap
|
½ msk |
Svartpeppar
|
Till servering:
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Inlagd rödbeta
|
1 |
Äggulor
|
4 |
Vattenkrasse
|
1 dl |
Gör så här
Skär köttet i tunna skivor och frys det en stund. Då är det enklare att skära i små fina tärningar.
Näringsvärden, per port
Energi:
334 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 25 g |

