Quinoasallad med ost och torkade tranbär

20 min Huvudrätt
Quinoasallad med ost och torkade tranbär

Matig sallad med en härlig smakkombination av torkade tranbär och ost.

Ingredienser

Vit quinoa
3 dl
150 g
Sparrisbroccoli
250 g
Torkade tranbär
1 dl

Dressing:

Äppelcidervinäger
2 msk
Olivolja
2 msk
Hackad färsk oregano
2 msk

Gör så här

  • Tillaga quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  • Koka sparrisbroccolin i saltat vatten tills de känns mjuka, ca 5 min. Häll av och låt svalna något. Dela varje sparrisbroccoli i tre delar.
  • Blanda sallad, quinoa, tranbär, sparrisbroccoli och lägg upp på ett stort fat.
  • Skär eller nyp bitar av osten och fördela över salladen. Rör ihop ingredienserna till dressingen och ringa över salladen.
  • Toppa med några extra torkade tranbär.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/quinoasallad-med-ost-och-torkade-tranbar/