Pumpapaj med vitost
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Pumpan ger pajens fyllning en liten söt smak vilket passar fint till den salta vitosten och kryddiga salvian. Toppa gärna med knapriga rostade hasselnötter och färska örter. Pumpapajen blir perfekt på höstens alla kalas.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
| 150 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
|
Skalad butternutpumpa eller muscat
|
400 g |
|---|---|
| 50 g | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Strimlad färsk salvia eller 1 tsk torkad
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
| 200 g | |
|
Rostade hasselnötter, grovhackade
|
½ dl |
|
Färska örter, till garnering
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
567 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 8,6 % | 12 g |
| Fett: | 72,2 % | 46,3 g |
| Kolhydrater: | 19,2 % | 26,8 g |