Pumpapaj med vitost
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Pumpan ger pajens fyllning en liten söt smak vilket passar fint till den salta vitosten och kryddiga salvian. Toppa gärna med knapriga rostade hasselnötter och färska örter. Pumpapajen blir perfekt på höstens alla kalas.
 
    
            Carolina Soudah
                Receptkreatör
        
    Ingredienser
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Kallt vatten
                                            
                                     | 1 msk | 
Fyllning:
| 
                                            
                                                Skalad butternutpumpa eller muscat
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 50 g | |
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Strimlad färsk salvia eller 1 tsk torkad
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 200 g | |
| 
                                            
                                                Rostade hasselnötter, grovhackade
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Färska örter, till garnering
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
567 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g | 
| Protein: | 8,6 % | 12 g | 
| Fett: | 72,2 % | 46,3 g | 
| Kolhydrater: | 19,2 % | 26,8 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    