Pulled salmon med saffranssås

Pulled salmon med saffranssås

Betyg

(76 st)

Ugnsstekt lax i rökig och sötstark marinad. Den goda såsen får smak och vacker gul färg av saffran. Dra isär laxen vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé, hel bit

Marinad

  • ½ dl tomatketchup
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk malen spiskummin
  • rivet skal och saft av ½ citroner

Saffranssås

  • 600 g pommes chateau
  • 65 g babyspenat
  • 1 rödlök

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop såsen och ställ kallt. Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda ingredienserna till marinaden och bred på laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Rör ihop ingredienserna till såsen. Tillaga potatisen i ugnen. Skala och skiva löken. Dra isär laxen med en gaffel. Servera med såsen och potatisklyftor som blandats med babyspenat och skivad rödlök.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem