Pulled salmon med saffranssås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ugnsstekt lax i rökig och sötstark marinad. Den goda såsen får smak och vacker gul färg av saffran. Dra isär laxen vid servering.
Ingredienser
Laxfilé, hel bit
|
600 g |
---|
Marinad
Tomatketchup
|
½ dl |
---|---|
Chipotlepasta
|
2 tsk |
Flytande honung
|
1 msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Saffranssås
2 dl | |
Saffran à 0,5 g
|
¼ pkt |
Pommes chateau
|
600 g |
---|---|
Babyspenat
|
65 g |
Rödlök
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
611 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 24,3 % | 36,6 g |
Fett: | 43,7 % | 30,2 g |
Kolhydrater: | 32 % | 48,1 g |

