Pulled salmon med saffranssås
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ugnsstekt lax i rökig och sötstark marinad. Den goda såsen får smak och vacker gul färg av saffran. Dra isär laxen vid servering.
Ingredienser
|
Laxfilé, hel bit
|
600 g |
|---|
Marinad
|
Tomatketchup
|
½ dl |
|---|---|
|
Chipotlepasta
|
2 tsk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Saffranssås
| 2 dl | |
|
Saffran à 0,5 g
|
¼ pkt |
|
Pommes chateau
|
600 g |
|---|---|
|
Babyspenat
|
65 g |
|
Rödlök
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
611 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 24,3 % | 36,6 g |
| Fett: | 43,7 % | 30,2 g |
| Kolhydrater: | 32 % | 48,1 g |