Pulled salmon med saffranssås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ugnsstekt lax i rökig och sötstark marinad. Den goda såsen får smak och vacker gul färg av saffran. Dra isär laxen vid servering.
Ingredienser
Laxfilé, hel bit
|
600 g |
---|
Marinad
Tomatketchup
|
½ dl |
---|---|
Chipotlepasta
|
2 tsk |
Flytande honung
|
1 msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Saffranssås
Arla Ko® Gräddfil
|
2 dl |
---|---|
Saffran à 0,5 g
|
¼ pkt |
Pommes chateau
|
600 g |
---|---|
Babyspenat
|
65 g |
Rödlök
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
595 kcal
Näringsvärden per port inkl tillbehör | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Fett: | 27 g |
Kolhydrater: | 52 g |

