Pulled salmon med saffranssås

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Pulled salmon med saffranssås

Ugnsstekt lax i rökig och sötstark marinad. Den goda såsen får smak och vacker gul färg av saffran. Dra isär laxen vid servering.

Ingredienser

Laxfilé, hel bit
600 g

Marinad

Tomatketchup
½ dl
Chipotlepasta
2 tsk
Flytande honung
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Citron
rivet skal och saft av ½

Saffranssås

2 dl
Saffran à 0,5 g
¼ pkt
Pommes chateau
600 g
Babyspenat
65 g
Rödlök
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rör ihop såsen och ställ kallt.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda ingredienserna till marinaden och bred på laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Tillaga potatisen i ugnen. Skala och skiva löken.
  • Dra isär laxen med en gaffel. Servera med såsen och potatisklyftor som blandats med babyspenat och skivad rödlök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

611 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5 g
Protein: 24,3 % 36,6 g
Fett: 43,7 % 30,2 g
Kolhydrater: 32 % 48,1 g
https://www.arla.se/recept/pulled-lax-med-saffranssas/