Prinsesstårta i glas
1 tim
Buffé
Dessert
Efterrätt
•
Här är en snabb och charmig variant på klassisk prinsesstårta – perfekt när du vill bjuda på något festligt utan att stå i köket i timmar. Med luftig rulltårtsbotten, vispad grädde, vaniljkvarg och färska hallon varvas allt snyggt i glas. Toppa med ett lock av marsipan och pudra över lite florsocker – och du har en dessert som både imponerar och förenklar!
Nytt
Ingredienser
Sockerkaksbotten:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Hett vatten
|
2 msk |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Potatismjöl
|
½ dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
Fyllning:
| 3 dl | |
| 500 g | |
|
Färska hallon eller tinade frysta svenska hallon
|
300 g |
|
Marsipanlock, 200 g
|
1 |
Gör så här
Sockerkaksbotten:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
508 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,7 g |
| Protein: | 9,3 % | 11,6 g |
| Fett: | 48,4 % | 27,8 g |
| Kolhydrater: | 42,3 % | 52,9 g |