Prinsesstårta i glas

1 tim Buffé Dessert Efterrätt
Prinsesstårta i glas

Här är en snabb och charmig variant på klassisk prinsesstårta – perfekt när du vill bjuda på något festligt utan att stå i köket i timmar. Med luftig rulltårtsbotten, vispad grädde, vaniljkvarg och färska hallon varvas allt snyggt i glas. Toppa med ett lock av marsipan och pudra över lite florsocker – och du har en dessert som både imponerar och förenklar!

Nytt

Ingredienser

Sockerkaksbotten:

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Hett vatten
2 msk
Vetemjöl
1½ dl
Potatismjöl
½ dl
Bakpulver
1½ tsk

Fyllning:

3 dl
500 g
Färska hallon, eller tinade frysta svenska hallon
300 g
Marsipanlock, 200 g
1

Gör så här

Sockerkaksbotten:

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och blanda försiktigt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Låt tårtbotten svalna på galler under ren kökshandduk.

Montering:

  • Vispa grädden fluffig. Mosa hallonen lätt med en sked.
  • Stansa tårtboten i bitar som passar i dina serveringsglas (gärna 2–3 lager per glas).
  • Varva i varje glas: sockerkaksbotten, mosade hallon, vaniljkvarg och vispad grädde. Upprepa gärna i två lager.
  • Stansa ut 8 lock av marsipanen som passar som topp på glasen. Gör gärna blad eller rosor av överbliven marispan.
  • Lägg marsipanen på toppen och sikta över florsocker. Garnera ev. med en marsipanros eller färska bär.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

508 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,7 g
Protein: 9,3 % 11,6 g
Fett: 48,4 % 27,8 g
Kolhydrater: 42,3 % 52,9 g
https://www.arla.se/recept/prinsesstarta-i-glas/