Nytt
Prinsess-semla
Går att frysa
•
Tillhör du en av de som älskar prinsesstårta och semlor? Då är det hög tid att testa denna prinsess-semla! I recpetet klär vi in semmelbullar med grön marsipan som vi sedan fyller med hallonsylt, len vaniljkräm och grädde. Resultatet blir en riktigt god kombination mellan prinsesstårta och semla!
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Semmelbulle:
Vaniljkräm:
Montering:
Ont om tid? Köp färdiga semmelbullar som du fyller med sylt, vaniljkräm och grädde!
Energi:
245 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 7 g |
Ingredienser
Semmelbulle:
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
Vetemjöl 8-9 dl
|
ca 510 g |
85 g |
Vaniljkräm:
Vaniljstång eller 1 krm vaniljpulver
|
1 |
---|---|
2 dl | |
1½ dl | |
Strösocker
|
½ dl |
Äggulor
|
2 |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Pensling:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Montering:
Majsstärkelse eller vetemjöl
|
|
---|---|
Marsipanlock à 200 g
|
3 |
3 dl | |
Hallonsylt
|
1½ dl |
Florsocker
|
|
Hallon
|
1 ask |