Prinsessbakelse
1 tim 40 min
Dessert
Frysbar
•
&format=webp)
Oemotståndligt goda prinsessbakelser som är en miniversion av den klassiska prinsesstårtan. Med fluffig grädde, hemkokt vaniljkräm, hallonsylt och ett tunt lager marsipan blir de snabbt en favorit på kalaset eller som en lyxig dessert. För att göra bakningen smidigare rekommenderar vi att koka vaniljkrämen dagen innan – då hinner den svalna ordentligt och gör monteringen enklare.
Nytt
Ingredienser
Vaniljkräm:
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
2 dl | |
1½ dl | |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
½ dl |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Botten:
Ägg
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Bakpulver
|
1 tsk |
¼ dl |
Fyllning:
5 dl | |
Hallonsylt
|
2 dl |
Marsipanlock à 200 g
|
2 |
Gör så här
Vaniljkräm:
Botten:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
336 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,7 % | 4,7 g |
Fett: | 58,2 % | 22,1 g |
Kolhydrater: | 36,1 % | 29,8 g |

