Potatisvåffla
Brunch
Buffé
Förrätt
Mellanmål
Tillbehör
•
Detta är ett utmärkt sätt att steka sin råraka. Se till att våffeljärnet är riktigt hett och välsmort med smör innan du börjar grädda.
Ingredienser
| 50 g | |
|
Potatis
|
900 g |
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Topping med smetana och rom:
| 1 dl | |
|
Stenbitsrom eller löjrom
|
80 g |
|
Rödlök, finhackad
|
1 |
|
Citron, i klyftor
|
1 |
Topping med ädelost och hjortron:
| 150 g | |
|
Hjortronsylt
|
4 msk |
|
Färsk persilja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
298 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 10,6 % | 7,8 g |
| Fett: | 54,6 % | 18,4 g |
| Kolhydrater: | 34,8 % | 25,5 g |