Potatisterrin med cheddarost
1 tim 5 min
Förrätt
Tillbehör
•
Terrine med hög impafaktor som passar till det mesta på julbordet. Du kan också skära den i skivor och steka i smör som förrätt eller servera som tillbehör på nyårssupén.
Ingredienser
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Kryddpeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
| 3½ dl | |
| 150 g | |
|
Lagerblad
|
5 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skär potatisterrinen i skivor och stek skivorna i smör och servera varma.
Näringsvärden, per port
Energi:
182 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 16,1 % | 7,2 g |
| Fett: | 56,3 % | 11,6 g |
| Kolhydrater: | 27,6 % | 12,4 g |