Potatisterrin med cheddarost

1 tim 5 min Förrätt Tillbehör
Potatisterrin med cheddarost

Terrine med hög impafaktor som passar till det mesta på julbordet. Du kan också skära den i skivor och steka i smör som förrätt eller servera som tillbehör på nyårssupén.

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
2 dl
Ägg
3
Kryddpeppar
2 krm
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
3½ dl
150 g
Lagerblad
5

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ihop grädde, ägg, kryddpeppar, salt och peppar i en bunke. Tillsätt riven ost och smula ner vitosten.
  • Skala och skiva potatisen tunt och lägg ner i ostblandningen.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en 1 ½ liters brödform. Packa potatisblandningen i formen. Lägg på lagerblad.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 80 min, tills terrinen känns mjuk.
  • Låt svalna. Ställ kallt till nästa dag.
  • Skär upp i skivor vid servering.
Markera receptet som tillagat

Skär potatisterrinen i skivor och stek skivorna i smör och servera varma.

Näringsvärden, per port

Energi:

182 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,5 g
Protein: 16,1 % 7,2 g
Fett: 56,3 % 11,6 g
Kolhydrater: 27,6 % 12,4 g
https://www.arla.se/recept/potatisterrine-med-cheddarost/