Potatistårta med oliver & färska örter

Potatistårta med oliver & färska örter

60+ min Huvudrätt
Överraska med kryddoftande potatistårta. En trevlig variant på den populära potatisen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
  • Varva potatis med oliver, ost, örter och vitlök i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ihop så det packas tätt. Häll över äggstanningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ tim. Känn med provsticka att potatisen mjuknat.
  • Låt potatistårtan stå och svalna minst 2 timmar innan servering.
Klart!

Ingredienser

Potatis
1½ kg
Finhackade svarta oliver
2 dl
150 g
Färska örter t ex basilika och rosmarin
½ dl
Finhackade vitlöksklyftor
3
Äggstanning:
Ägg
3
1½ dl
1½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm