Potatistårta med oliver & färska örter

2 tim Huvudrätt Middag
Frysbar
Potatistårta med oliver & färska örter

Överraska med kryddoftande potatistårta. En trevlig variant på den populära potatisen.

Ingredienser

Potatis
1½ kg
Finhackade svarta oliver
2 dl
150 g
Färska örter t ex basilika och rosmarin
½ dl
Finhackade vitlöksklyftor
3

Äggstanning:

Ägg
3
1½ dl
1½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
  • Varva potatis med oliver, ost, örter och vitlök i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ihop så det packas tätt. Häll över äggstanningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ tim. Känn med provsticka att potatisen mjuknat.
  • Låt potatistårtan stå och svalna minst 2 timmar innan servering.
Klart!
https://www.arla.se/recept/potatistarta-med-oliver--farska-orter/