Potatissallad med saffran och oliver

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Potatissallad med saffran och oliver

En ny potatisallad med medelhavsinspiration - vackra färger blandat med härliga smaker!

Ingredienser

Fast potatis
¾ kg
Rödlök
1
3 dl
Saffran à 0,5 g
¼ pkt
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grovhackad färsk persilja
½ dl
Kapris
2 msk
Svarta oliver
½ dl

Gör så här

  • Skala och dela potatisen i bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  • Skala och skiva löken.
  • Blanda gräddfilen med saffran, persilja, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar. Rör ner potatis och lök i såsen.
  • Garnera med oliver, persilja och kapris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

261 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,8 g
Protein: 9,4 % 6 g
Fett: 35,3 % 10,4 g
Kolhydrater: 55,3 % 35,5 g
https://www.arla.se/recept/potatissallad-med-saffran-och-oliver/