Potatissallad med bacon och gurka

Potatissallad med bacon och gurka

20 min
Smarrig potatis blandas med gräddfil och toppas med bacon och gurka. Gott för sig själv eller som tillbehör till kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  • Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i halvmånar.
  • Rör ihop gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
  • Dela potatisen i halvor och vänd ner i såsen. Strö över bacon och gurka.
Klart!
Energi:

385 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Kokt kall färskpotatis
750 g
Paket tärnat bacon à 140 g
1
Gurka
½
2 dl
Majonnäs
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm