Potatissallad med bacon och gurka

Potatissallad med bacon och gurka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Smarrig potatis blandas med gräddfil och toppas med bacon och gurka. Gott för sig själv eller som tillbehör till kyckling.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g kokt kall färskpotatis
  • 1 paket tärnat bacon à 140 g
  • ½ gurka
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i halvmånar. Rör ihop gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål. Dela potatisen i halvor och vänd ner i såsen. Strö över bacon och gurka.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: