Potatispaté

1 tim 40 min Buffé Förrätt
Frysbar
Potatispaté

Potatisgratäng i all ära. Prova vår potatispaté!

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
Finhackad färsk persilja
1 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad körvel
1 tsk
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Ägg
4
2 dl
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skala potatisen. Skiva potatisen tunt, helst i matberedare.
  • Blanda persilja, vitlök, alla kryddor och osten.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form, ca 1 ½ liter. Varva potatisen och ostblandningen i formen.
  • Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk, ca 1 tim och 15 min.
  • Låt patén kallna och stjälp upp den. Förvara i kylen till serveringen. Skär patén i skivor och garnera med färska örtkryddor.
  • Servera t ex på buffébordet.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

132 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,4 g
Protein: 14,1 % 4,6 g
Fett: 51,5 % 7,7 g
Kolhydrater: 34,4 % 11,2 g
https://www.arla.se/recept/potatispate/