Potatiskaka med cheddar

1 tim
Potatiskaka med cheddar

En riktigt lättlagad potatiskaka som blir härligt krämig av både lagrad cheddar och grädde. Välj om du vill tillaga potatiskakan i små muffinsformar eller i en större form. Lika gott oavsett hur du väljer att göra. Perfekt att servera till olika typer av kött, eller som en egen rätt serverad med en matig sallad.

Ingredienser

Mjölig potatis
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
2 dl
2 dl
Ägg
1
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Smörj en form, ca 22 cm i diameter.
  • Skala och grovriv potatis och lök. Skala och finriv vitlöken. Lägg ner i en bunke.
  • Blanda ner riven ost, grädde, ägg, rosmarin, salt och svartpeppar.
  • Fördela blandningen i formen. Tryck till så det blir en fin yta.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 45 min (lägg på ugnsfolie i slutet om den får för mycket färg).
  • Låt potatiskakan svalna något innan den serveras.
Klart!
https://www.arla.se/recept/potatiskaka-med-cheddar/