Potatisgratäng med fetaost och soltorkade tomater

45 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Potatisgratäng med fetaost och soltorkade tomater

Krämig potatisgratäng på crème fraiche med smak av getost, honung och rosmarin. En jättegod potatisgratäng till lammkotletter eller rökt lammstek.

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
Vitlöksklyftor
4
Schalottenlökar
2
2 dl
2 dl
Lagerblad
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skiva potatis, vitlök och schalottenlök.
  • Koka upp mjölk och grädde. Lägg i potatis, lök och lagerblad. Salta och peppra. Koka tills potatisen är mjuk och låt den svalna något.
  • Lägg blandningen i en ugnssäker form. Klicka över crème fraiche. Gratinera i mitten av ugnen, ca 15 min.
Klart!

Gratängen kan räcka till 6 mindre portioner.

Näringsvärden, per portion

Energi:

460 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/potatisgratang-med-fetaost-och-soltorkade-tomater/