Potatisgratäng med aubergine
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
En krämig potatisgratäng varvad med stekt aubergine och grädde smaksatt med rosmarin och lagrad ost. Denna potatisgratäng är utmärkt att servera till lamm eller kyckling.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Aubergine
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grovhackad färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
| 150 g | |
| 3 dl | |
| 1 dl | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
646 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,1 g |
| Protein: | 10,3 % | 16,4 g |
| Fett: | 60,5 % | 44,2 g |
| Kolhydrater: | 29,2 % | 46,5 g |