Potatis- och broccolisoppa
35 min
Huvudrätt
Lunch
Frysbar
•

Detta är en mild och len potatis- och broccolisoppa. Den är smaksatt med cheddar och vid servering toppar vi den med färska örter. Om du har lite örtolja hemma är det både gott och vackert att ringla över. Servera gärna med smörstekt baguette!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Potatis
|
500 g |
---|---|
Purjolök
|
1 |
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Grönsaksbuljong
|
10 dl |
Broccoli
|
500 g |
Arla Köket® Matlagningsgrädde
|
2 dl |
Kvibille® Riven ost cheddar
|
150 g |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Färska örter
|
|
---|---|
Surdegsbaguette
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port utan bröd
Energi:
409 kcal
Näringsvärden per port utan bröd | |
---|---|
Protein: | 19 g |
Fett: | 23 g |
Kolhydrater: | 28 g |

