Potatis- och kycklingsallad

1 tim
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Potatis- och kycklingsallad

Stek potatis och kyckling tillsammans i ugnen och gör tomatsalladen under tiden. Blanda och njut av alla smaker!

Ingredienser

Potatis
600 g
Kycklingbröstfilé
500 g
2 tsk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Rödlök
1
Tomater
3
Rucola
60 g
Rapsolja
2 msk
Balsamvinäger
2 msk
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25–30 min.
  • Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Lägg dem på plåten med potatisen när det återstår ca 15 min.
  • Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.
  • Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Ringla över olja och vinäger.
  • Skär kycklingfiléerna i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

403 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,5 g
Protein: 41,2 % 40,8 g
Fett: 25,9 % 11,8 g
Kolhydrater: 32,9 % 32,6 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-kycklingsallad/